Groepsaccommodatie
Drenthe

 

De Loeghoeve is een authentieke, rietgedekte groepsaccommodatie in Anderen, Drenthe. De boerderij is gelegen middenin het Nationaal park Drentsche Aa en is een perfecte uitvalsbasis om samen (tot rust) te komen. Met zes slaapkamers is de accommodatie geschikt voor groepen van 10 tot 20 personen (uitbreiding d.m.v. tent/caravan is in overleg mogelijk).

De boerderij is gebouwd in 1906 en kende verschillende boerenbedrijven. In 1984 werd de deel (voormalige paardenstal van de boerderij) omgebouwd tot accommodatie. De deel kreeg een verdiepingsvloer en er werd een kamerindeling gemaakt. Beneden kwam 
een woonkamer, een TV kamer, twee toiletten, een ruime keuken en een relax kamer, welke tegenwoordig dient als slaapkamer. Ideaal voor mensen die minder goed te been zijn. Boven werden vijf slaapkamers gemaakt met elk een wastafel, een toilet en in het totaal drie douches.

De accommodatie kreeg in 1984 de naam ‘Boerderij het Stroomdal’, vernoemd naar het gebied ‘ het Stroomdal’. In 2023 werd de naam gewijzigd naar ‘de Loeghoeve’. Loeg betekent in het Drents ‘dorp’ en ‘hoeve’ betekent boerderij.

De accommodatie

Wat voorheen paardenstallen waren is in 1984 omgebouwd tot accommodatie met zes slaapkamers, vier douches en drie toiletten.
Daarnaast is er een ruime, gezellige woonkamer en een goed uitgeruste keuken en een ruime tuin.

Arrangementen

Wij hebben enkele arrangementen opgesteld voor
een geheel verzorgd verblijf.
Denk aan een verzorgd diner of BBQ, mountainbiken, welness en meer.

Zakelijk

Wij zijn meer dan een vakantieverblijf.
Zo kan je bij ons terecht voor retraites, trainingen, coachingssessies, workshops, vergaderingen en meer.

Verblijven middenin Nationaal Park Drentsche Aa

De boerderij ligt middenin het Nationaal Park Drentsche Aa. Vanaf het erf loop je zo de natuur in en vind je cultuurhistorische sporen, zoals onder andere hunebedden, vele grafheuvels en Celtic Fields uit de prehistorie. Van de in het totaal 53 hunebedden in Nederland liggen er 20 in het Nationaal Park Drentsche Aa.

De perfecte locatie om activiteiten en rust te combineren

Iets te vieren met familie of vrienden? Of wil je samen met je collega’s een paar dagen weg voor een vergadering of teambuilding?

Kom tot rust middenin de natuur en breid je verblijf bij de Loeghoeve uit met verschillende arrangementen. Bekijk via onderstaande knop de beschikbaarheid. 

Boeken